زمان مطالعه: 5 دقیقه

روش‌های تخلیه و میزان مصرف آب در توالت‌های فرنگی

معیارهای انتخاب توالت فرنگی همواره یکی از دغدغه‌های خریداران بوده است در این مقاله سعی بر این است که بعضی معیارهای اصلی انتخاب توالت فرنگی برای کاربران سامانه فروش آنلاین هایپرساز تشریح شود. واقعیت این است که عوامل متعددی در انتخاب توالت فرنگی دخالت دارند. بعضی از این عوامل به شرح زیر فهرست می‌شوند:

  • تناسب اندازه‌های توالت فرنگی با فضای نصب آن: توضیح اینکه طول توالت‌های فرنگی از 49 تا 76 سانتی‌متر متغیر است.
  • تناسب اندازه‌ها و شکل هندسی توالت فرنگی با استفاده کنند‌گان آن: توالت‌های فرنگی با شکل گرد برای کودکان مناسب بوده و توالت‌های بیضی و مربع شکل برای بزرگسالان و مواقع استفاده از آب برای شست‌وشو مناسب می‎‌باشد.
  • شکل ظاهری
  • کیفیت لعاب: لعاب آنتی باکتریال – لعاب دارای سیلیکات زیرکونیوم برای تأمین شفافیت و سفیدی دارای کیفیت بالاتری است.
  • فاصله آکس خروجی توالت فرنگی از لبه دیوار
  • امکانات اضافی مانند سیستم خودشست‌وشو (بیده) و درب آرام بند و ……
  • میزان آب مصرفی
  • سیستم تخلیه

در این مقاله دو معیار اخیر (سیستم تخلیه توالت فرنگی و میزان آب مصرفی) مورد بررسی قرار می‌گیرد:

میزان آب مصرفی

سرانه مصرف آب شرب خانگی در مناطق شهری کشور بالغ بر 180 لیتر در روز است البته در شهرهای بزرگ تا 300 لیتر نیز می‌رسد. برآوردها حاکی از آن است که بطور متوسط 18 درصد آب در مصارف بهداشتی (غیر از استحمام) استفاده می‌شود و قسمت عمده‌ی این مصرف خانگی در سرویس‌های بهداشتی (توالت فرنگی یا توالت شرقی) به کار می‌رود. میزان مصرف آب در توالت‌های فرنگی به روش تخلیه بستگی دارد و در ادامه مورد اشاره قرار خواهد گرفت ولی آنچه خریداران می‌بایست به آن توجه نمایند این است که توالت فرنگی حتماً  دارای فلاش دو حالته باشد تا کاربر میزان مصرف آب را متناسب با نیاز خود انتخاب نماید. در اکثر توالت‌های فرنگی دو حالته، حجم آب تخلیه شده 3 یا 6 لیتر در هر نوبت می‌باشد، در صورتی‌که توالت فرنگی فاقد فلاش دو زمانه باشد میزان مصرف آب اضافی سالانه یک خانوار می‌تواند تا 11000 لیتر افزایش یابد.

روش‌های تخلیه

روش‌های تخلیه در توالت‌های فرنگی به دو روش کلی ریزشی (Wash Down) و مکشی (Siphonic) تقسیم می‌شوند.

در روش تخلیه ریزشی فشار آب تخلیه شده در کاسه موجب خروج مواد از طریق لوله سیفون با دهانه بزرگ و طول کوتاه می‌شود و در روش تخلیه مکشی، آب تخلیه شده در کاسه بدلیل قطر کم لوله سیفون و طول بلند آن، با پدیده سیفون موجب مکش و تخلیه کل محتویات داخل کاسه می‌شود.

امروزه تمام توالت فرنگی‌های اروپائی دارای سیستم (Wash Down) و اکثر توالت فرنگی‌های آمریکایی دارای سیستم تخلیه مکشی می‌باشند. در ادامه ابتداروش تخلیه ریزشی سپس انواع سیستم‌های تخلیه مکشی مورد اشاره قرار می‌گیرند.

سیستم تخلیه ریزشی (Wash Down)

در روش تخلیه Wash Down (ریزشی) آب از سوراخ‌های تعبیه شده در لبه بالای کاسه توالت (ریم) بصورت عمودی به داخل کاسه(پن) روانه می‌شود و عمل شستشو از بالا به پایین انجام می‌شود. با توجه به قطر زیاد دهانه خروجی ( از 70 تا 100 میلی‌متر) احتمال گرفتگی بدلیل مواد خارجی مانند دستمال کاغذی وجود ندارد.

معایب این روش تخلیه به شرح زیر است:

  • با توجه به سطح کم آب انباشته شده در کاسه توالت، احتمال باقی ماندن لکه‌هایی از مواد در انتهای کاسه وجود دارد.
  • وجود بوی نامطبوع بهنگام استفاده به دلیل اینکه تمام مواد در آب فرو نمی‌رود.
  • صدای بلندتر تخلیه نسبت به سیستم مکشی

چنانچه در شکل قبل ملاحظه می‌شود یکی از نشانه‌های تشخیص سیستم تخلیه Wash Down کوچک بودن قسمتی است که آب در آن انباشته می‌شود.

انواع سیستم‌های تخلیه مکشی شامل گردابی، واترجت و توربوجت می‌باشد.

سیستم تخلیه گردابی (Vortex)

در این روش تخلیه، آب بصورت افقی بر روی جدار داخلی پن تخلیه شده حرکتی چرخشی و گردابی را بوجود آورده عمل تخلیه انجام می‌شود. در سیستم‌های مکشی قطر لوله خروجی کم بوده (گاهی کمتر از 50 میلی‌متر) و به همین دلیل احتمال گرفتگی در اثر مواد خارجی مانند کاغذ توالت منتفی نیست. این روش تخلیه دارای مصرف آب بیشتر ازسیستم ریزشی و دارای مدت زمان تخلیه بیشتر می‌باشد.

 سیستم تخلیه واترجت (water jet)

در این روش از ترکیب ریزش آب بصورت عمودی از ریم فوقانی و شوتینگ آب از کانالی در عمق کاسه برای تخلیه استفاده می‌شود. سیستم ریزشی برای شستشوی کاسه و سیستم شوتینگ برای تخلیه‌ی کامل بکار می‌رود مطابق اطلاعات بعضی از سازندگان نسبت آب ریزشی و شوتینگی 65 و 35 درصداست.

در این روش کارائی تخلیه به لحاظ مصرف آب کمتر و زمان تخلیه‌ی کمتر از روش‌های پیشین بیشتر است.

 

سیستم تخلیه توربوجت (Turbo Jet)

فرق این سیستم با واترجت در این است که برای شست‌وشوی کاسه نیز بجای سیستم ریزشی از سیستم شوتینگ (پرتاب آب) استفاده می‌‌شود. در این روش عمل تخلیه با مصرف آب کمتر و صرف زمان کمتر در مقایسه با سایر مدل‌ها انجام می‌شود و زمان تخلیه حدود 5 ثانیه است.

منابع:

فروشگاه اینترنتی گلزار هوم

فروشگاه اینترنتی Toilet.ir

فروشگاه اینترنتی Charsoo.com

سامانه خدمت از ما Khedmatazma.com

فروشگاه اینترنتی کالا دوام

فروشگاه اینترنتی اکو